ESwith Kadın Girişimcinin Yanında

Ne yazık ki ülkemizde Kadına yönelik şiddet ve Kadın cinayetleri artarak devam etmektedir. Birleşmiş Milletler kadına yönelik şiddeti; ister toplumsal isterse özel yaşamda meydana gelsin, kadınlarda fiziksel ,cinsel, psikolojik zarar ve bozukluğa neden olan yada olabilecek cinsiyet ayrımcılığına dayalı her türlü eylem ya da bu tür eylemlerle tehdit etme, zorlama veya keyfi olarak özgürlükten yoksun bırakma şeklinde tanımlamaktadır.

Şiddete maruz kalan kadınlar toplum içinde bir takım sıkıntılar yaşamakta ve özellikle iş bulmakta zorlanmakta, sık sık iş değiştirmek durumunda kalmaktadır. Maruz kaldığı fiziksel ya da psikolojik şiddet sebebiyle iş verimliliği büyük ölçüde düşmekte ve bu minvalde toplumdan git gide uzaklaşmaktadır. Şiddete maruz kalan kadınlar toplumdan uzaklaştırılmış olmaları sebebiyle de başta yasal hakları olmak üzere birçok ekonomik ve siyasal haklarından mahrum kalmaktadır.

Kadınlar özgürlük yolundaki büyük yürüyüşlerini kararlılıkla sürdürmektedirler. Bu yürüyüşün kesin zaferle sonuçlanması için erkek egemen kültürün toplumdaki etkisinin yok edilmesi ve kadınların bedenlerine sahip çıkma ve her konuda iradelerini kullanma özgürlüklerini tam olarak kazanmaları gerekir. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve kadınlarının haklarını dilediği gibi kullanabilmesi için devlet kurumlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve özel şirketlere önemli görevler düşmektedir. Bu sorunun önemli çözüm ayaklarından bir tanesi de kadınlarımızın kendi ekonomik özgürlüklerini elde etmesidir. İşte tamda bu yüzden ESWITH olarak Kadın Girişimcilerimizin her zaman yanındayız. Kadın Girişimcilerimiz için uyguladığımız %20 desteğimiz sadece Kadınlar Gününde ya da belli tarihler arasında değil, ESWITH var olduğu sürece geçerli olacaktır. Kadınlar özgürlük yolundaki yürüyüşlerinde ESWITHİ her zaman yanların da göreceklerdir.

Unutmayalım ki kadınların özgürlük dereceleri, toplumların da genel özgürlük düzeyini gösterir. Etrafımızda mutlu çocuklar görmek istiyorsak önce kadınlarımızın mutlu olduğu bir toplum yaratmalıyız.